Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kilencet lőttek Bulgáriának
Jakab Réka fontos tagja volt a magyar válogatottnak.

Nem jutott ki a magyar női válogatott a 2011-es németországi világbajnokságra

Kilencet lőttek Bulgáriának

| Papp Győző | Sport

A magyar női labdarúgó-válogatott, miután 2009-ben négy mérkőzésen is pályára lépett Sopronban, a folytatásban sem lett hűtlen a leghűségesebb városhoz: három éven át egyszer-egyszer visszatért a városi stadionba.

A világbajnoki selejtezősorozat következő állomása a Bosznia–Hercegovina elleni összecsapás volt. Vágó Attila együttese négy mérkőzés után nyolc ponttal a második helyen állt a csoportjában. A szervezők abban bíztak, hogy az esti MKB-Euroleasing – BSE kosárlabdameccsre kilátogatók kicsit korábban érkeznek majd, és szurkolnak a válogatottnak is a Káposztás utcában.

Magyarország – Bosznia–Hercegovina: 2–0 ­(2–0). Sopron, 2010. március 31., világbajnoki selejtező, 500 néző. V.: Ayer (török).

Magyarország: Szőcs – Krenács (Tóth A., 83.), Szeitl, Tóth II A. (Gáspár, 68.), Gál – Smuczer – Jakab R., Vágó F., Pádár A., Tóth G. (Zágor, 68.) – Dombai-Nagy. A gólszerzőink: Vágó F. (9.), Pádár A. (36.).

– Csak a győzelemnek örülhetünk, a mutatott játéknak nem. Nagy volt rajtunk a teher, mert mindenáron meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést. Fontos, hogy hoztuk a kötelezőt, és hogy már tizenegy pontot szereztünk. Van jövője a csapatnak, a következő három mérkőzésen derül ki, mire vagyunk képesek – nyilatkozta Vágó Attila szövetségi edző.

A válogatott ekkor még veretlen volt, a következő három találkozóján azonban minden eredményből egy-egy született, így nem jutott ki a csapat a 2011-es németországi világbajnokságra.

Nagyjából másfél évvel a fenti mérkőzés után játszott ismét Sopronban a magyar csapat.

Magyarország – Észak-Írország: 2–2 (0–1). Sopron, 2011. november 23., Európa-bajnoki selejtező, 200 néző. V.: Kance (litván).

Magyarország: Szőcs – Demeter, Szeitl, Tálosi, Gáli – Sipos L. (Tóth G., 71.), Smuczer, Rácz Zs., Pádár A. – Nagy A. (Jakab R., 80.), Vágó F. A gólszerzőink: Hutton (öngól, 76.), Tálosi (90+2.), ill. Nelson (32.), Hutton (71.).

Kiss László szövetségi edző: – Előzetesen nem ilyen mérkőzésre számítottunk. Egy rendkívül agresszív, a fizikális fölényét maradéktalanul kihasználó, szinte férfias futballt játszó észak-ír válogatott ellen értünk el döntetlent. A vendégek testi erejükre alapozva nagyszerűen védekeztek, és két pontrúgásból kétgólos előnyre tettek szert. Az utolsó negyedórában azonban fantasztikusan játszott a csapatom, és lelkes játékunkkal az utolsó pillanatban sikerült kiharcolnunk a döntetlent.

Egy év múlva az utolsó Eb-selejtező-mérkőzését ugyan fölényesen megnyerte a női válogatott, ettől függetlenül várakozáson alul szerepelt, a csoport utolsó előtti, ötödik helyén zárt.

Magyarország–Bulgária: 3–0 (3–0). Sopron, 2012. szeptember 19., Európa-bajnoki selejtező, 200 néző. V.: Tosmayer (török).

Magyarország: Szőcs – Demeter, Gál, Szeitl, Szabó B. – Csiszár (Tóth A., 85.), Rácz Zs. Smuczer –Zágor (Tóth G., 50.), Vágó F. (Pádár A., 66.), Sipos L. Gólszerzőink: Vágó F. (12., 11-esből, 14., 52., 64.), Rácz Zs. (73., 74.), Sipos L. (37.), Zágor (46.), Pádár A. (76.).

Kiss László: – Az Eb-selejtező során nem voltunk képesek bravúrra, a gyengébb csapatokat megvertük, az erősebbektől viszont kikaptunk.

Valentin Szaharov bolgár edző: – A magyarok nagyon kulturáltan fociztak, modern labdarúgást mutattak be, és megérdemelten nyertek. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...