Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dualone a SopronFesten
A Dualone tagjai, Horváth Viktor (b) és Böszörményi Gergő – a SopronFesten Labus Lilivel együtt lépnek fel. Fotó: Filep István

Egyre több helyre hívják a soproni elektronikus zenei formációt

Dualone a SopronFesten

| Kóczán Bálint | Sztárok

Az idei SopronFesten is fellép a Dualone, méghozzá nem is akármilyen színpadon. A soproni formáció hamarosan stúdióba vonul, hogy felvegye első kislemezének anyagát.

– Ha nagyon az elejéről indítjuk a történetet, 2004 környékére kell visszaugornunk – mesélték a Dualone tagjai, Horváth Viktor és Böszörményi Gergő. – Akkoriban rendezett egy találkozót Győrffi Ákos a feltörekvő, zenét készítő/szerkesztő soproni fiataloknak a Pub Fiction klubban. Ekkor beszéltünk először, és később ötlött fel bennünk egy közös projekt gondolata. Majd 2015-ben kezdtünk el együtt zenéket készíteni.

A soproni zenekart egyre több helyre hívják az országban, és idén is fellép a SopronFesten.

– Tavaly tavasszal debütáltunk az új soproni fesztiválon egy belvárosi étterem előtti színpadon. Ezután rövidesen a Lenck-villa kertjében adtunk koncertet, majd több fesztivál- és klubfellépés következett. Egy éve még nem gondoltuk volna, hogy idén már nagyobb színpadon zenélhetünk a SopronFesten, ráadásul a vasárnapi headliner Kruder & Dorfmeister előtt. Ez nagyon sokat jelent számunkra.

A Dualone dalait sokféle irányzat formálja mind a mai napig. Inspirálódnak a hetvenes évek zenéiből, filmzenéiből, de nagy hatással volt a srácokra a kilencvenes, kétezres évek underground elektronikus zenei világa, az avantgard és free dzsessz vagy akár kortárs filmzenék.

– Az első években külön dolgoztunk zenéken, amelyekből később közös számaink születtek. Erre is utal projektünk neve: Dualone. Ez egy általunk kitalált szó, ami többféleképp értelmezhető, szétszedhető. De a lényeg, ketten egy emberként közöset alkotni – fejtették ki.

A csapathoz ősszel csatlakozott Labus Lili, miután az első közös próba alkalmával gyorsan kiderült, hogy különleges énekhangjával és egyéniségével remekül kiegészíti a Dualone zenei világát, számaik hangulatát. A SopronFesten is ilyen felállásban lépnek majd fel május 19-én, majd újabb komoly feladat vár a formációra.

– Május végén stúdióba vonulunk rögzíteni első kislemezünket. Ezzel tervezünk hamarosan megjelenni több zenei streaming-platformon, emellett tervben van egy kimondottan elektronikus projekt elindítása is. 

Dualone a SopronFesten: A Sopronból a 2010-es évek közepén indult elektronikus zenei formáció Labus Lilivel május 19-én zenél majd a Telekom Secret Gardenben. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Okosan a cukorral!

Okosan a cukorral!

2024. 05. 01. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...